Home Varkensfiletrollade met pruimen, gorgonzola en Jopen 4-granen Bokbier

Varkensfiletrollade met pruimen, gorgonzola en Jopen 4-granen Bokbier

Ingrediƫnten

  • 600 tot 700 gram varkensfiletrollade, ongekruid
  • 4 sjalotjes
  • 4 ontpitte, gedroogde pruimen, liefst pruneaux d’ Agen
  • 100 gram Gorgonzola, of andere blauwaderkaas
  • 2 kleine takjes verse tijm
  • 4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
  • 3 dl groenten- of gevogeltebouillon
  • 1,5 dl Jopen 4-granen Bok, flesje van 30 cl
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze

Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. De ontpitte, gedroogde pruimen in stukjes snijden en in een mengkom gedurende 2 uur in het bier wellen. De ongekruide varkensfiletrollade met zout en peper bestrooien en even laten rusten.

Olie in een braadpan verhitten en de varkensfiletrollade aan alle kanten aanbraden. Stukjes sjalot kort meebraden. Hittebron op de laagste stand zetten en de bouillon en de takjes tijm toevoegen. Gedurende 50 minuten of iets langer laten sudderen tot het vlees gaar is. Af en toe omkeren.

Tien minuten voor het einde van de stooftijd het vocht iets inkoken. De stukjes gewelde pruim en de rest van het bier erbij doen en verder stoven. Naar smaak iets meer bier toevoegen. Takjes tijm eruit halen en op smaak brengen met peper en zout.

Serveren

De varkensfiletrollade iets laten afkoelen en in plakken snijden. Stukjes Gorgonzola over de plakken verdelen. Samen met de saus over voorverwarmde borden verdelen, vergezeld van aardappelkroketjes en in boter gestoofde witlof of broccoliroosjes. Een goed gekoeld glas Jopen 4-granen Bok erbij drinken.

Recept van www.biercuisine.nl