200 gr Gruyere kaas (geraspt) of 200 gr Jonge Goudse Kaas (geraspt)
200 gr Prima Donna kaas (geraspt)
20 cl Jopen Koyt
2 el groene tuinkruiden (bieslook, peterselie, oregano, thijm en basilicum)
10 à 12 jeneverbessen
een borrelglaasje jonge jenever
3 à 4 tl aardappelzetmeel
4 tot 6 Italiaanse bollen
Bereidingswijze
De kaas langzaam in het bier laten oplossen op een laag vuurtje. De kruiden en de geplette jeneverbessen toevoegen. Als de kaas gesmolten is goed doorkloppen zodat de emulsie luchtig wordt. Opwarmen tot bijna kookpunt.
Aardappelzetmeel oplossen in drie eetlepels water en dan toevoegen aan het kaasmengsel. Langzaam doorroeren tot een mooie homogene massa ontstaat, daarna flink luchtig kloppen.
Als laatste de jenever toevoegen. Aan de bovenkant van de Italiaanse bollen een kapje afsnijden en de binnenkant van de bol uithollen (of indrukken).
Serveren
Giet de kaasfondue direct in de bollen, zonder te laten afkoelen. Het is aan te bevelen een pan te gebruiken met een anti-aanbaklaag en een kunststofspatel om het geheel luchtig mee te kloppen.
Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte van onze nieuwste bieren, webshopacties, nieuws & events.