Home Hertenvlees met spitskool, appel en Jopen Ongelovige Thomas

Hertenvlees met spitskool, appel en Jopen Ongelovige Thomas

Ingrediƫnten

voor 4 personen

  • 500 gram hertenvlees van schouder of bout, in kleine blokjes
  • 4 sjalotjes
  • 2 zoetzure appelen
  • 200 gram spits- of savooiekool, ragfijn gesneden
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 eetlepels appel- of perenstroop
  • 1 mespunt fijngeraspte sinaasappelschil
  • 3 eetlepels roomboter
  • 3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
  • 3 dl wild- of runderbouillon
  • 1 dl Jopen Ongelovige Thomas
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze

De sjalotjes schillen en in stukjes snijden.

De blokjes hertenvlees met zout bestrooien en kort laten rusten. Olie in een braadpan verhitten en de blokjes aanbraden.

Stukjes sjalot, bouillon en takjes tijm erbij doen en 1,5 uur op de laagste hittebron stoven. Tien minuten voor het einde van de stooftijd het vocht zoveel mogelijk inkoken en het bier en de appelstroop erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout en warm houden.

De ragfijn gesneden kool met een snufje zout beetgaar koken, afgieten en warm houden.

Appelen schillen, klokhuizen verwijderen en kort om en om in de boter bakken. Over voorverwarmde borden verdelen, kool erop rangschikken en het warme hertenvlees en de saus erover verdelen.

Serveren

Voor het serveren fijngeraspte sinaasappelschil door het hertenvlees roeren. Een licht gekoeld proefglaasje (10 of 15 cl) of glas Jopen Ongelovige Thomas erbij serveren.

Recept van Han Hidalgo, www.biercuisine.nl