Home Abrikozen-hazelnoottaart met Jopen Winterbier

Abrikozen-hazelnoottaart met Jopen Winterbier

Ingrediƫnten

  • 175 gram gedroogde abrikozen
  • 75 gram ontvelde hazelnoten, grof gehakt
  • 450 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 50 gram zachte roomboter
  • 50 gram suiker
  • 1 mespunt zout
  • 2 theelepels fijngeraspte mandarijn- of sinaasappelschil
  • 3 dl melk
  • 1,5 dl Jopen Winterbier
  • 2 eetlepels roomboter om in te vetten
  • poedersuiker

Bereidingswijze

De gedroogde abrikozen in stukjes snijden en gedurende 2 uur in het bier wellen.

De oven op 180 graden Celsius voorverwarmen.

In een mengkom het gezeefde bakmeel mengen met bakpoeder, mespunt zout en de boter erdoor kneden.

De mandarijn of sinaasappel goed wassen en laten drogen. Vervolgens de suiker, mandarijn- of sinaasappelschil, gewelde stukjes abrikoos, restant van het bier, grof gehakte hazelnoten erdoor roeren. Een geklutst ei met de melk toevoegen en goed roeren tot een gelijkmatig beslag is ontstaan. Dit mengsel over een ingevette broodvorm verdelen en in het midden van de oven in 60 tot 70 minuten gaar bakken.

Uit de oven halen, de bovenkant met enkele eetlepels bier bevochtigen en laten afkoelen.

Serveren

In plakken snijden en over met poedersuiker bestrooide bordjes verdelen. Een goed gekoeld proefglaasje (10 cl of 15 cl) of glas Jopen Winterbier erbij serveren.