Home Craft brouwerij Jopen komt met alcoholarme Jopen Non IPA
24 oktober 2018

Craft brouwerij Jopen komt met alcoholarme Jopen Non IPA

Alcoholarm craft alternatief van Jopen

Haarlem, 24 oktober 2018 –  Craft brouwerij Jopen brengt dit najaar een 0,3% India Pale Ale uit. Jopen Non IPA is het eerste alcoholarme craft bier van brouwerij Jopen. De Haarlemse brouwer biedt daarmee consumenten de mogelijkheid om een alcoholarm alternatief te drinken.

Volgens het Nationaal Bieronderzoek 2018 kiest bijna de helft van de bierdrinkers wel eens bewust voor bier met minder alcohol. “Alcoholarm en alcoholvrij bier is ongekend populair. Er bleek veel vraag vanuit de markt naar een alcoholarm bier van Jopen”, licht commercieel directeur Lydian Zoetman van Jopen toe. “Daarom namen onze brouwers de proef op de som. Een smaakvol craft bier was ons streven. Uiteindelijk is voor het biertype India Pale Ale gekozen.” De IPA’s van Jopen getuigen van kwaliteit. In april 2018 bleek Jopen voor het vierde jaar op rij prijswinnend in de IPA-categorie tijdens de Dutch Beer Challenge. Daarnaast valt Jopen Mooie Nel IPA veelvuldig in de prijzen. Zo werd de IPA in augustus 2018 Country Winner in de categorie ‘IPA American-style’ tijdens de World Beer Awards.

Tropische fruittonen
Door te experimenteren is een manier gevonden om een alcoholarm bier te brouwen. “Dankzij een speciale gist, die zo min mogelijk alcohol produceert, heeft het bier het karakter van een bovengistend craft bier gekregen”, aldus algemeen directeur Michel Ordeman. “Jopen Non IPA bevat 0,3% alcohol en wordt daarom als alcoholarme drank gezien. Deze IPA is gebrouwen met de drie brouwgranen die al sinds de middeleeuwen in Haarlem worden gebruikt: gerst, tarwe en haver. De smaak is perfect in balans. De hopsoorten zorgen voor tonen van tropisch fruit. Het bier is aromatisch hoppig met een mooie bitterheid, zoals je van een IPA verwacht.”

Geen zonde
Jopen Non IPA wordt op fles uitgebracht. De naam Non en het zwart-witte label is volgens Jopen een knipoog naar kloosterzusters. “De naam verwijst naar de thuisbasis van het Jopenbier, de Jopenkerk waar wij sinds 2010 ons hemelse bier brouwen”, legt Michel Ordeman uit. “Nieuwsgierig geworden? Proef ons smaakvolle Nonnetje zelf! Je begaat tenslotte geen zonde als je deze tot je neemt.”

Verkrijgbaarheid
Jopen Non IPA is op fles verkrijgbaar bij Albert Heijn, Sligro, Mitra, drankenspeciaalzaken, diverse horecagelegenheden en de locaties en de webshop van Jopen.

Over Jopen
Jopen is ontstaan vanuit de gedeelde droom om de Haarlemse brouwtraditie in ere te herstellen. Het biermerk heeft met de opening van de Jopenkerk Haarlem (brouwerij, grand café en restaurant) Haarlem weer terug op de kaart gezet als bruisende brouwersstad. Jopen stelt hoge eisen aan kwaliteit en creëert originele craft bieren. Inmiddels is Jopen drie vestigingen rijker en de divine beers van Jopen vinden zowel nationaal als internationaal hun weg naar liefhebbers. Jopen, van lokaal craft bier naar craft bier van wereldformaat.

Meer informatie: stg.jopenbier.nl.