Home Pale Ale

Pale Ale

Proef maar raak

Van lichtblond tot amber, van fruitig tot kruidig, van fris tot bloemig. De bierstijl Pale Ale heeft het allemaal.

Wat is een Pale Ale bier?

Pale Ale is een biertype en dankt zijn naam aan zijn bleke kleur. Deze bieren variëren van lichtblond tot amber, van fruitig tot kruidig en van fris tot bloemig.

Pale Ale versus IPA

Pale Ale is een biertype. Dit bier is een stuk minder uitgesproken dan zijn grotere broer India Pale Ale. Want… een IPA is zwaarder, hoppiger en sterker van smaak.

De geschiedenis van Pale Ale

Pale Ale bier stamt uit Engeland. De term Pale Ale duikt daar voor het eerst in 1703 op. De Ales werden gebrouwen met geroosterde mout. De mout werd geroosterd met coke. ‘Coke??’, horen we je denken. Jaja, dit is pure steenkool die relatief veel koolstof bevat en met weinig rook brandt. De geroosterde mout was daardoor vele malen lichter. Pale Ale dus!

De smaak van Pale Ale

Een Pale Ale bier is zacht, zoetig en fris. Door de geroosterde mout heeft dit bier karamelachtige aroma’s en smaken. De Pale Ale bestaat in diverse kleuren, denk aan lichtblond, donkergoud of amberkleurig. Het alcoholpercentage schommelt vaak tussen de 4,5 en 6,5%.

Het brouwproces van Pale Ale

Pale Ale is een bovengistend bier. Tijdens bovengisting, ook wel hoge gisting genoemd, blijft de gist tijdens het brouwen op het wort drijven. Vandaar ook de nam bovengisting. Hoge gisting vindt plaats bij relatief hoge temperatuur van 15 tot 25 °C.

Bleke mouten

Pale Ale bier wordt gebrouwen met bleke moutsoorten. Een gedeelte van het gerst wordt echter zwaarder gebrand. Deze granen geven een karamelachtige en kruidige touch aan de Pale Ale.

Wat is ondergistend bier?

Lager is een ondergistend bier en wordt gegist bij lagere temperaturen, tussen de 6 en 13˚C. Pilsener is het meest bekendste soort ondergistend bier.

Boek een brouwerijtour

Nieuwsgierig naar het brouwproces van Jopen? Iedere zaterdag geven wij een interessante rondleiding door de brouwerij van Jopen in de Waarderpolder.

Onze Pale Ale's

Awards

gewonnen prijzen

Pale Ale stijlen

 • American Pale Ale
  Een Amerikaanse stijl Pale Ale is lekker hoppig met een licht bittertje. Deze stijl wordt gekenmerkt door de Amerikaanse hopsoorten die fruitige smaken toevoegen.

De Hoppy Pale Ale van Jopen

Jopen Jacobus Pale Ale is een Amerikaanse stijl Pale Ale. Fruitig bitter door de Amerikaanse hopsoorten met een kruidige ondertoon van de roggemout. Een deel Roggemout geeft het bier een karaktervolle smaak.

 • Spéciale Belge
  Dit Belgische amberkleurige bier is een bier van hoge gisting. Het bier is vergelijkbaar met een Britse Ale. De smaak is rijk en zoetig dankzij de geroosterde mout.

Eten & Pale Ale bier

Dat beer & food hand in hand gaan, weten wij als geen ander. Wat eet je precies bij Pale Ale?

 • Brood.
 • Marokkaanse keuken.
 • Gerookte vis.
 • Roodschimmelkaas.
 • Pasta en pizza.
 • Asperges.
 • Lamsvlees.

Kom langs in de Jopenkerk Haarlem

Kom naar onze locaties voor de lekkerste beer & food combinaties. Ontdek wat bier met gerechten doet.

Bierglas van Pale Ale

Uit welk bierglas drink je Pale Ale? Wij schenken Pale Ale bieren in een bokaal. Door de warmte van je hand op het glas en het brede oppervlak van het bier, bereiken de aroma’s je neus bij elke slok. Bestel nu deze bierglazen. Internationaal zie je veel drinkers een IPA uit bekerglazen drinken, zoals de Nederlandse vaasjes.

Proef Pale Ale bieren

Jouw Pale Ale zoektocht begint hier! Laat je verrassen door deze zachte en moutige bierstijl. Wacht niet langer om de Pale Ale van Jopen te kopen. Bestel nu Pale Ale bieren.