Home Alcoholarm

Alcoholarm

Laag alcoholisch en alcoholvrij is dé bom. Wij kiezen voor bewust genieten.

Vrij van alle zonden… De bieren uit deze categorie bevatten weinig alcohol. En nee, niet met weinig smaak. Die tijd is voorbij! Denk aan volle smaken vol fruit en bittertjes. En je kunt gelijk bewust genieten gelijk afvinken. Hoe mooi is dat?

Wat is alcoholarm bier?

Alcoholvrij, alcoholarm en laag-alcoholisch bier is ongekend populair. Het zijn bieren die geen alcohol of weinig alcohol bevatten.

Trends in alcoholvrij en alcoholarm bier

Uit het Nationaal Bieronderzoek blijkt dat de verkoop van alcoholvrij en laag-alcoholisch bier met ruim 30% lekker gestegen. Bijna de helft van de bierdrinkers kiest af en toe bewust voor bier met minder alcohol, omdat ze nog moeten rijden, ze verantwoord willen omgaan met alcohol en het een goede smaak heeft.

Is alcoholvrij bier gezond?

Maar is alcoholarm bier goed voor je gezondheid? Jopen Non IPA is qua gezondheid een goed alternatief. Alcoholarm bier bevat namelijk minder calorieën. Perfect dus als je bewuster om wilt gaan met alcohol.

Jopen goes green!

We hebben zo’n 200 zonnepanelen op het dak van de Jopenbrouwerij geïnstalleerd. En in de toekomst komen er nog zo’n 600 bij! Ze zorgen voor een opbrengst van ruim 50.000 kWh per jaar. De zonnepanelen leveren volop energie aan onze brouwerij. En daar krijgen wij ook weer energie van!

Onze Jopen NON IPA rolt dus op de kracht van de zon van de band. Hoe tof is dat?

Het brouwproces van alcoholarm bier

Ons alcoholarme bier werd in oktober 2018 geïntroduceerd. Jopen Non IPA is het eerste alcoholarme bier van Jopen. Door te experimenteren met een speciale gist, die zo min mogelijk alcohol produceert, hebben we een manier gevonden om een alcoholarm craft bier te brouwen. Onze Jopen Non IPA heeft het karakter van een bovengistend craft bier gekregen. En er zit maar 0,3% alcohol in.

Haarlemse brouwgranen

In Jopen Non IPA zitten drie verschillende granen. In de middeleeuwen was het verplicht voor Haarlemse brouwers om te brouwen met gerst, tarwe en haver.

Boek een brouwerijtour

Nieuwsgierig naar het brouwproces van Jopen? Iedere zaterdag geven wij een interessante rondleiding door de brouwerij van Jopen in de Waarderpolder.

Het beste alcoholarme en alcoholvrije bier

Jopen Non IPA werd in augustus 2019, in de categorie ‘Low alcohol’, verkozen tot Country Winner tijdens de World Beer Awards. Dit voorjaar won onze IPA een gouden award, in de categorie ‘Innovatie/speciaal: Alcoholvrij/alcoholarm’, tijdens de Dutch Beer Challenge. Proef nu onze prijswinnaar.

Onze Alcoholarme bieren

Awards

gewonnen prijzen

Het alcoholarme bier van Jopen

Ons nonnetje is aromatisch hoppig met een mooie bitterheid, zoals je van een IPA verwacht. Jopen Non IPA bevat 0,3% alcohol en heeft tonen van tropisch fruit met een mooie bitterheid, zoals je van een IPA verwacht. Onheilig lekker!

Alcoholarm bier drink je bij…

Dat beer & food hand in hand gaan, weten wij als geen ander. Alcoholarme en laag-alcoholische bieren combineren goed met verschillende soorten gerechten. Denk aan:

  • Als aperitief.
  • Lichte amuses.
  • Zachte visgerechten.

Jopen Non IPA & food

Jopen Non IPA smaakt heerlijk bij frisse kazen en rauwe ham.

Kom langs in de Jopenkerk Haarlem

Kom naar onze locaties voor de lekkerste beer & food combinaties. Ontdek wat bier met gerechten doet.

Alcoholarm bier in een glas

Uit welk bierglas drink je een alcoholarm bier?

Wij schenken Jopen Non IPA in een bokaal. Door de warmte van je hand op het glas en het brede oppervlak van het bier, bereiken de aroma’s je neus bij elke slok. Bestel nu deze bierglazen.

Proef ons alcoholarme bier

Nieuwsgierig geworden naar alcoholarm bier? Neem een kijkje op onze webshop om Jopen Non IPA te proeven of cadeau te geven? Bekijk Jopen Non IPA, het alcoholarme bier van Jopen.